«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου Ιούνιος 2019

Μια σειρά καλοκαιρινών εργαστηρίων για παιδιά που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2019 και τα οποία θα διεξάγονται κάθε Κυριακή πρωί, στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου (Πάνου Σολομωνίδη 8, 3032, Λεμεσός).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προκράτηση Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 25343464 (8 πμ – 2 μμ)

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 10:00-12:00 Εργαστήρι Χαρακτικής – Κολλαγραφίας, με την Ελένη Παναγίδου Αποκτούμε πολύτιμες γνώσεις για την τέχνη της χαρακτικής και της τεχνικής της κολλαγραφίας και εμπνευσμένοι από τα εκθέματα του Θεατρικού Μουσείου δημιουργούμε την δική μας κολλητική πλάκα χρησιμοποιώντας χαρτόνια και υφάσματα.

Ηλικίες: 6-12 χρονών Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων όλων των υλικών)

Η Ελένη Παναγίδου σπούδασε Καλές Τέχνες – Χαρακτική στο Πανεπιστήμιο του Brighton και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη χαρακτική στο Camberwell College of Art, University of the Arts του Λονδίνου. Από το 2012 διδάσκει Χαρακτική στην Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Σχολής Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή και διδάσκει στη Σχολή.

9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 10:00-11:00 Στη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια: Draco Dormiens Nunquam Titilandus (= Ποτέ μην ξυπνάς τον κοιμισμένο Δράκο), με τον Μάριο Θεοχάρους

Ολόκληρος ο Χάρι Πότερ, και τα 8 βιβλία, σε 75’! Ένα εργαστήρι που παρουσιάζει τη γνωστή σειρά βιβλίων και κινηματογραφικών blockbasters Harry Potter μέσα από τα μάτια των Hufflepuffs ή σκέτων puffs (=λουκουμάδες) και πώς αυτοί έζησαν τις περιπέτειες του Χάρι και της παρέας του. Γιατί και οι αντιήρωες μπορεί να είναι και πολύ ήρωες! Ένα εργαστήρι για το Ανήκειν, την Ομαδικότητα, την Αλληλεγγύη και τη Φιλία!

Ηλικίες: 6-12 χρονών Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ

Ο Μάριος Θεοχάρους είναι απόφοιτος του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήμα Σκηνοθεσίας) του Columbia University στη Νέα Υόρκη. Ζει, διδάσκει και σκηνοθετεί στη Λεμεσό. Το 2012 ίδρυσε το Θέατρο Τσέπης. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει για το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια την παράσταση «Τα βέλη που δεν πληγώνουν» του Βασίλη Μαυρογεωργίου και το θέαμα «Μάννα» για το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού ‘Αλεξάνδρα’. Είναι επίσης από τα ιδρυτικά μέλη της Δημιουργικής Ομάδας Μπαλωμένη Τσέπη που αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στην Ελλάδα με παραστάσεις της θεατρικής διασκευής του βιβλίου της Παναγιώτας Πλησή «Δεν είμαι τέρας, Εγώ!»

9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 10:00-10:45 Με δυο παπούτσια από χαρτί, με τις Μαρίνα Κατσαρή και Ηλιάνα Παύλου

Μία διαδραστική μουσικοαφηγματική παράσταση για παιδιά νηπιαγωγείου. Τι γίνεται όταν ένας καλόκαρδος άνθρωπος χαρίζει το πιο όμορφο του τραγούδι στα ξωτικά; Πώς θα καταφέρει μια λαίμαργη γιαγιά να ξεμπλέξει από τους μεγάλους μπελάδες που η ίδια προκάλεσε στον εαυτό της; Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και η μουσικός Ηλιάνα Παύλου παρουσιάζουν ένα πολύμορφο μουσικοαφηγηματικό θέαμα για παιδιά νηπιαγωγείου γεμάτο ανατροπές και μουσική και προσκαλούν τα παιδιά σε μια μοναδική εμπειρία και επαφή με τις πανανθρώπινες αξίες, την δημιουργικότητα και την φαντασία. Ηλικίες: 3-5 χρονών Κόστος συμμετοχής 7 ευρώ

Η Μαρίνα Κατσαρή σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Δράμα και Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Δραστηριοποιείται ως αφηγήτρια παρουσιάζοντας παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες και ως θεατροπαιδαγωγός, σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Υπουργείο Παιδείας σε Μουσεία.

Η Ηλιάνα Παύλου είναι κάτοχος πτυχίου Μουσικής, ΒΑ of Music του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Ως μουσικός, συμμετείχε σε πλήθος συναυλιών στην Κωνσταντινούπολη, στο Λονδίνο, στη Μάλτα και σε διάφορες περιοχές και νησιά της Ελλάδας. Από το 2014 μέχρι σήμερα παραδίδει μαθήματα μουσικής προπαίδειας σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Μουσικό ταξίδι στη θεατροχώρα, με την Μαρία Κραμβή Ελάτε να γιορτάσουμε τη Μέρα της Μουσικής μέσα από τις μελωδίες και τους ήχους του Μουσείου. Τραγούδια που πρωτοακούστηκαν στο θέατρο και αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Πώς θα ήταν μια παράσταση χωρίς μουσική και ποιος ο ρόλος της; Με πολύ τραγούδι, κίνηση και τα κρουστά μας όργανα, θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω, για να πάμε εκεί που μόνο η μουσική μπορεί να μας ταξιδέψει!

● 10:00-10:45 Μικροί μουσικοήρωες Οι μικροί μας φίλοι, μαζί με το συνοδό τους, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο κόσμο της μουσικής με τη χρήση κρουστών οργάνων, να χορέψουν στο ρυθμό, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν μέσα από ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες.

Ηλικίες: 3-4+ χρονών Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ (με ένα συνοδό)

● 11:30-12:30 Μουσικοεξερευνητές

Τα μουσικά όργανα κρύφτηκαν στο Μουσείο και ήρθε η ώρα να αναλάβουν ρόλο οι μουσικοεξερευνητές! Ελάτε να βρούμε τις κρυμμένες μελωδίες και να ανακαλύψουμε το ρόλο της μουσικής στο θέατρο. Ένα βιωματικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους με πολύ τραγούδι, κίνηση και φυσικά τα κρουστά μας όργανα! Ηλικίες: 5+-8 χρονών Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ

Η Μαρία Κραμβή είναι μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στην εκπαίδευση και εκτέλεση κρουστών οργάνων. Είναι έκτακτο μέλος στην Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, καθηγήτρια στα μουσικά σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ιδρυτής των μουσικών εργαστηρίων κρουστών «Marimba Rose».

30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Μικροί Εικονογράφοι – Μοναδικές υφασμάτινες τσάντες, με την Ειρήνη Κλοκκαρή Μέσα από το μαγευτικό ταξίδι των υπέροχων θεατρικών στολών, μαζί με τα παιδιά μπαίνουμε στο ρόλο του εικονογράφου. Εμπνεόμαστε από μοναδικές στολές που υπάρχουν στον εκθεσιακό χώρο του Θεατρικού Μουσείου και εικονογραφούμε ένα παιχνιδιάρικο φανταστικό χαρακτήρα και στην συνέχεια κατασκευάζουμε την δική μας μοναδική υφασμάτινη τσάντα.

Ηλικίες: 6-12 χρονών Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων όλων των υλικών)

Η Ειρήνη Κλοκκαρή είναι Interior Designer με ειδίκευση στο Interdisciplinary Design. Εργάζεται στο δικό της χώρο με την επωνυμία Klokkari Design studio όπου επικεντρώνεται στην εικονογράφηση χαρακτήρων και στην εφαρμογή τους, σε εμπορικά προϊόντα και εσωτερικούς χώρους. Ιδιαίτερα αγαπητοί είναι οι χαρακτηριστικοί παραδοσιακοί κυπριακοί χαρακτήρες που εικονογράφησε σε μορφή σύγχρονου σουβενίρ, αναδεικνύοντας έτσι την κυπριακή κουλτούρα.