Συνεργασία ΘΜΚ στα πλαίσια της εβδομάδας Voice (it) 2014

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Voice (it) – Τέχνες και Επίλυση Συγκρούσεων” που διοργανώνεται από τον ΙΔΕΑ Κύπρου και τον ΜΚΟ TheatrEtc, τo Θεατρικό Μουσείο Κύπρου φιλοξενεί τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

Eργαστήρι “Οι Μάσκες του Καταπιεστή”
με τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται να διακρίνουν μηχανισμούς χειραγώγησης καικαταπίεσης και προετοιμάζονται στην αντιμετώπισή τους.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014
10:30- 13:30, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Πάνου Σολομωνίδη 8, 3032 Λεμεσός

Τιμή: 15 ευρώ

Γλώσσα εκτέλεσης εργαστηρίου: Eλληνικά

Προετοιμασία ή/και προϋπόθεση προηγούμενης εμπειρίας συμμετεχόντων: Άνετο ντύσιμο συμμετεχόντων. Προηγούμενη εμπειρία μη απαραίτητη. Για άτομα 16 ετών ετών και άνω.

Εμψυχωτής/Καλλιτέχνης: Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου είναι εκπαιδευτικός, εκπαιδευτής ενηλίκων, ψυχο-παιδαγωγός με σπουδές κι εμπειρία στην Ειδική και Δημοτική Εκπαίδευση, μη-τυπική εκπαίδευση και Θέατρο των Καταπιεσμένων.

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 6-9 ετών
με τη Δρα.Βάσω Αριστείδου
Μέσα από τη σωματική έκφραση και το λόγο και με δραστηριότητες δομημένες στις τέσσερις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, τα παιδιά θα απελευθερωθούν, θα αυτοσχεδιάσουν και θα συνεργαστούν για την επίλυση συγκρούσεων και ειδικότερα για το θέμα του πολέμου και την επίτευξη μιας παγκόσμιας ειρήνης.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014
15:30 -17:30, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Πάνου Σολομωνίδη 8, 3032 Λεμεσός.

Τιμή: 3 ευρώ (Θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση στο μουσείο για τους ενήλικες που θα συνοδεύουν τα παιδιά)

Γλώσσα εκτέλεσης εργαστηρίου: Eλληνικά

Προετοιμασία συμμετεχόντων: Άνετο ντύσιμο συμμετεχόντων.

Εμψυχωτής/ Καλλιτέχνης: Η Βάσω Αριστείδου εργάζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση για τα τελευταία δώδεκα χρόνια και έχει εξειδικευτεί στο θεατρικό παιχνίδι μέσα από την πρακτική της εμπειρία καιτη διδακτορική της διατριβή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Έχει οργανώσει βιωματικά εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθώς και για Ευρωπαίους συναδέλφους.

Για εγγραφές και άλλες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 25343464 (καθημερινές 8 π.μ. – 2μ.μ.).